4 tips voor het inrichten van een kleine ruimte                          


Het kan soms lastig lijken om een kleine ruimte in te richten. Dit valt eigenlijk best wel mee. Hier vind je een aantal tips die je kunnen helpen!

Tip 1: Denk Praktisch

Voordat je een ruimte gaat inrichten, is het belangrijk om de doelen van de ruimte op een rijtje te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eten, opbergen, relaxen, spelen, koken ect. Als je de doelen bepaald hebt, kun je deze gaan verdelen over de ruimte. Dit is met iedere ruimte handig om te doen, maar zeker met een kleine ruimte. Praktisch denken, is heel belangrijk met het inrichten van een kleine ruimte. Denk hierbij ook aan maatwerk. Voor een klein hoekje, waar bijvoorbeeld geen standaard kast past, maar wel een kast op maat. Een plank boven de deur waar je weer wat op kan zetten.

Ook meubels met dubbele functies zijn ideaal. Denk aan een leuke opbergkist die je ook als salontafel gebruikt, of een bankje bij de eettafel waar je ook spullen in kan opbergen. Ook onder de bank kan je nog opbergruimte creëren. Met lage bakken, kan je mooi wat speelgoed wegwerken of je studieboeken een plek geven. Denk praktisch, er is vaak zoveel meer ruimte dan lijkt!

Tip 2: Gebruik de juiste vormen

Ook vormen kunnen bijdrage aan meer ruimte. Een ronde eettafel kan bijvoorbeeld al veel ruimtelijker zijn. Meubels met slanke vormen, ogen veel minder groot, dan robuuste meubels. Ook een bank op pootjes, oogt veel ruimtelijker. Allemaal kleine details die ervoor zorgen dat je kleine ruimte toch niet te vol oogt!

Tip 3: Werk van groot naar klein

Begin met het inrichten met de grote objecten. Werk langzamerhand naar de details. Door eerst de grote meubels te plaatsten zie je gemakkelijk hoeveel ruimte je nog over hebt. Zo voorkom je miskopen! Als alle meubels staan, kan het afstylen beginnen. Een kleine ruimte staat en oogt sneller vol, gebruik hierom de juiste kleuren in je accessoires!

Tip 4: Wees niet bang om kleur te gebruiken

Kleur is een enorme sfeermaker in je interieur. Het geeft je interieur een persoonlijke touch en je creëert er sfeer mee. Maar is kleur in een kleine ruimte wel verstandig?

Jazeker! Kleur is altijd een goed idee! Pas het op de juiste manier toe, dan kan het altijd. Door kleuren terug te laten komen, creër je rust en eenheid. Heb je een groene muur? Laat het groen subtiel terug komen in kussen, een vloerkleed of een fotolijstje bijvoorbeeld. Ook kun je allerlei tinten van 1 kleur gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan roodtinten, groentinten of grijstinten. Door in dezelfde kleur te blijven creëer je een rustige uitstraling.

Ook kan je ervoor kiezen om kleur aan te brengen met accessoires. Het voordeel is, dat deze gemakkelijk te wisselen zijn. Zo zie je, dat je op verschillende manieren kleur kan toepassen. Het belangrijkste is; dat je de kleur terug laat komen!


Meer artikelen lezen >>

© 2012 - 2020 De Huissleutel Interieur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel